torstai 24. maaliskuuta 2011

Meidän kotimme

Olemme rakentaneet pilvilinnoja ja käyneet pitkät puhelut unelmataloistamme. En tahdo pysyä housuissani siitä huolimatta, että minä tahdon maaseutuelämän ja sinä täydellisen merinäkymän. Minä tahdon kotini muistuttavan lapsuudenkotiani ja sinä tahdot tuntea pehmeän hiekan paljaiden jalkojesi alla. Vaikka minä tahdon maaseudun ja sinä meren, me sovimme täydellisesti yhteen.

Joku päivä me pysähdymme uudella seudulla ajaessa maisemia katsomaan ja tunnemme olevamme kotona. Me rakentaisimme sinne puutalon, jossa olisi parveke. Kotimme etupihalle kasvattaisimme vaahteroita, rauduskoivuja ja omenapuita. Takapihalla olisi mustikkametsä, missä me poimisimme marjoja ja ihastelisimme kauniita metsäkukkia.

Keittiöremontin urakoitsija sanoo tämä valmistuukin etuajassa ja muutamme uuteen kotiin, jossa on kauniit puulattiat. Ripustamme kylpyhuoneeseen puhtaat, uudet pyyhkeet ja ihastelemme kotimme valoa. Olohuoneemme on oikein korkea kattoikkunoineen. Makuuhuoneessa sänkymme on niin iso, että vaihdan sinun kanssa puoliskoa kyllästyttyä omaani. Meidän kotimme on tehty myös kylpyammeesta, ruusukuvioisesta tapetista ja ylimääräisistä lepohetkistä.

Onnellisuutta on katsoa, kun sinä nautit niistä ylimääräisistä lepohetkistä. Onnellisuutta on se, että kotona on joku odottamassa. Minua odottaa kotonani mies, jolla on sydän paikallaan ja jonka naurua rakastan.

Meidän lapsemme kasvavat yhdessä meidän kasvattamiemme puiden kanssa. Muutamien vuosien päästä lapsemme istuvat puidemme oksilla, kun me istumme keinutuolissa leveistä laudoista tehdyllä kuistilla, jossa voimme nukkua kesäisin. Tunnemme sateen ekat pisarat kasvoillamme ja lapset katselevat sadetta ikkunoista sisältä käsin. Meidän kodin ikkunat ulottuvat lähes lattiaan asti. Ne ovat nostamalla avattavia ikkunoita kuten Amerikassa.

Lapsemme uppoutuvat hiljaiseen leikkiin ja nauttivat vanhanajan keinuhevosista. He jättävät yövalon palamaan yöksi ja nukkuvat kotitekoisten peittojen alle. He kokoavat palapelejä ja pelaavat pelejä olohuoneen lattialla. Heidän ei tarvitse siivota jälkiään joka leikin jälkeen vaan voivat illan jälkeen jatkaa samoja leikkejään aamulla. He tekevät väriliitupiirroksia jalkakäytäville, nauttivat saduista ja sateen tekemistä puroista sekä rakentavat omalle pihalle pulkkamäen. He saavat rakkautta meiltä.

Tieto siitä, että tulevaisuudessa on odotettavissa paljon yllätyksiä, tekee minut onnelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti